دبستان پسرانه معلم
 
   
درج مطلب
 
 
 
 
*بیماری های بهاری را جدی بگیرید*
 
 *فصل بهار با همه ی زیبایی هایش  اما فصلی است که برای بسیاری همراه است با انواع بیماری ها و واکنش های آلرژیک ؛ آلرژی هایی که اغلب بر اثر گرده افشانی گلها ، کرک و پرزهای بدن پرندگان یا بدنبال خوردن مواد غذایی حساسیت زا بوجود می آیند و با علائمی مانند آبریزش بینی ، سرفه و عطسه ظاهر می شوند. اما علاوه بر آلرژی های فصلی در این فصل برخی بیماری ها هم بیش تر شایع می شوند.
*تعدادی از این بیماری ها که می توان با پیشگیری از بروز آن ها جلوگیری کرد عبارتند از :زونا ، آبله مرغان ، اوریون، فاویسم ، تب مالت ، سرخجه
 
نکات بهداشتی در هنگام سفرهای نوروزی
 عید نوروز فرصت مناسبی برای مسافرت می باشد ، البته در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی در حین سفر و نیز تامین آب و موادغذایی از منابع گوناگون و بعضا نا ایمن موجود در طول مسیر ، احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی و مسمومیتهای غذایی را در افراد بالا می رود .
امید است با رعایت نکات بهداشتی که در این بخش برای شما قرارداده ایم، تعطیلات نوروزی خوشی را همراه با خانواده سپری نمایید .
1- در هنگام مسافرت ، از آب لوله کشی تصفیه شده استفاده نمایید ودر صورتی که از سالم بودن آب مصرفی خود اطمینان ندارید، باید آن را جوشانده و سپس مصرف کنید.
2- در پارکها و تفریحگاهها به تابلوهای راهنمای آب شرب و غیر شرب (مورد استفاده جهت آبیاری فضای سبز)توجه کنید .
3- برای آشامیدن آب ازلیوان شخصی و یا لیوان یکبار مصرف استفاده نمایید.
4- یخ را از مراکز مطمئن تهیه نموده و از مصرف یخ‌هایی که در شرایط غیر بهداشتی و رویزمین نگهداری یا خرد می‌شوند خودداری کنید.
5- از مصرف آب‌های سطحی، چشمه‌ها و دریاچه‌ها خودداری کنید.
6- شستن دستها با آب و صابون قبل از خوردن غذا نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای روده ای (اسهال و …)دارد .
7- سالمسازی سبزیجات، قبل از مصرف، در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای عفونی و انگلی روده‌ای موثراست.
8- سالمسازی سبزیجات در چهار مرحله پاکسازی انگل‌زدایی(بوسیله مایع ظرفشوئی و آب)،گندزدایی(محلول ضد عفونی کننده سبزیجات قابل تهیه از داروخانه ها و آبکشی با آب فراوان ) و شستشو انجام می‌شود .
9- از خرید موادغذایی به ویژه نوشیدنی ها،که توسط فروشندگان دوره گرد عرضه می شوند جدا خودداری نمایید.
10- مواد غذایی را در طول مسیر دور از نور و حرارت مستقیم خورشید نگهداری گردد.
11- مواد غذایی باید دارای تاریخ تولید و انقضاء ، پروانه ساخت از وزارت بهداشت وعلامت استاندارد باشد .
12- از خرید موادغذایی که فاقد مشخصات بهداشتی (موادغذایی فله) هستند و یا بسته بندی آنها دچار آسیب دیدگی و یا پارگی است خودداری نمایید .
13- در طی مسافرت از مصرف شیر و فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه و ازخرید موادغذایی محلی نظیر ماست، پنیر ،خامه،و… که احتمال آلودگی آنها زیاد است و مصرف آنها می تواند موجب ایجاد بیماریهای عفونی گردد خودداری نمایید .
14- آجیل و خشکبار مورد نیاز را حتی‌الامکان به صورت بسته‌بندی تهیه کنید.
15- از خرید خشکبار و آجیل فله که ممکن است به علت آفت‌زدگی و کهنگی غیرقابل استفاده باشند پرهیز کنید .
16- تا حد ممکن در طول مسافرت غذا را برای مصرف یک وعده غذایی تهیه کنید.
17- غذاهای باقیمانده باید در یخچال نگهداری شوند. در صورت عدم دسترسی به یخچال و یایخدان از مصرف مجدد غذایی که بیش از ۲ساعت از طبخ آن می‌گذرد خودداری کنید.
18- همچنین قبل از مصرف غذای باقی مانده آن را به مدت کافی ، حدود 20 دقیقه حرارت دهید اگرجهت صرف غذا به اغذیه فروشی ها و رستوران های بین راهی مراجعه می کنید ، از تهیه بهداشتی غذاها مطمئن شوید.
19- در غیر این صورت از مصرف غذا در اماکن غیر بهداشتی دوری کنید، بهتر است از غذاهای بسته بندی شده دارای مشخصات بهداشتی استفاده کنید.
20- همچنین کنسروها را قبل از مصرف حتماً بجوشانید .
21- از ریختن زباله دراماکن و معابر عمومی جدا خودداری نمایید.
22- زباله‌های خود را در طول سفر، در کیسه‌های نایلون نگهداری و در اولین سطل زباله بریزید.
23- سیگارکشیدن در مراکز زیارتی، اماکن عمومی و وسایل نقلیه همگانی ، تجاوز به حقوق عمومی جامعه محسوب می‌شود و از نظر قانونی نیزممنوع است. از انجام این عمل غیر اخلاقی جدا خودداری کنید.